Yogaformer

Haderslev Yoga Studio tilbyder en bred vifte af forskellige yogaformer. Medmindre andet fremgår af beskrivelsen så er vores hold for ALLE uanset om du aldrig har sat fødderne på en yogamåtte før eller om du er en erfaren yogaudøver.

Hver session er på mellem 60-75 minutter og priser kan du se her

Vil du vide noget om vores skønne instruktører, så læs her

Begynderyoga er for dig, der

 • aldrig har sat fødderne på en yogamåtte før
 • har begrænset erfaring
 • erfaren og bare gerne vil lave noget basic yoga

Holdbeskrivelse: Luk Yoga og Mindfulness ind i dit liv og find roen – også i en travl hverdag. Instruktøren tilrettelægger undervisningen så ALLE kan være med. Yogaøvelserne er baseret på den klassiske Hatha Yoga og vil være helt basic, enkle og blive grundigt instrueret. Og vi bruger den tid, der skal til for at du kommer trygt og godt ind i stillingen. Vi arbejder med både smidighed og styrke i et niveau hvor du kan være med uanset om du har nogle fysiske udfordringer, er stiv som et bræt eller om du er i begrænset fysisk form. Hver session afsluttes med afspænding og mindfulness øvelser.

Sessionen varer 75 minutter.


Hatha Flow Yoga

– En del af vores lørdagshold:

Om lørdagen: Forestil dig at du møder din lørdag med et energifyldt sind, et stort smil og en velsmurt krop. Indholdet og formen vil variere inden for hatha flow, dynamisk yoga, vinyasa, yin yang og modificeret ashtanga vinyasa. Alt efter hvilken instruktør der underviser.

På en hverdag: Indholdet og form er det samme som på en lørdag. Vi styrker muskulaturen, øger smidigheden, udfordrer balancen og vi gør det med et smil og godt humør. Og selvfølgelig afslutter vi med en skøn savasana (afspænding) og vågner langsomt op igen med en kop the i hånden.

Vores instruktører tilrettelægger undervisningen så ALLE kan være med- uanset din yogaerfaring. Og fælles for alle vores instruktører er, at de vil gøre deres ypperste for at give DIG en god oplevelse..

Sessionen varer 75 minutter

Stole Yoga – er nu erstattet af MEDIYOGA

MediYoga

– En del af vores lørdagshold:

MediYoga er en forkortelse af Medicinsk Yoga og bruges eksempelvis i det svenske sundhedsvæsen til forebyggelse og behandling af flere lidelser.

MediYoga har effekt på mange tilstande. Du vil fx kunne opleve forbedret vejrtrækning, faldende blodtryk, et generelt bedre velbefindende. Din energi får et løft, du bliver mere afspændt, og al stress i kroppen mindskes. Din søvn forbedres, og du oplever mere ro.

MediYoga kan også give større bevægelighed i leddene, og give stærkere muskler, ligesom hjerterytme, hormonsystem og fordøjelse kan forbedres.

Vil du vide, om MediYoga kan være en hjælp for din lidelse, så kontakt os gerne.

Undervisningen består af blide øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts-, meditations-, og afspændingsteknikker, som støtter vores egen heling ved målrettet at stimulere kroppens systemer, energi og fleksibilitet. Øvelser og meditationer kan fungere for alle, og tilpasses den enkelte deltageres fysiske formåen. Yogaen kan udføres på både stol og måtte. Har du udfordringer med f.eks. hofte, knæ osv eller balancen så kan du sagtens være med på dette hold. Alle øvelser kunne udføres siddende hvis du er utryg ved eller er forhindret i at lave dem stående.

MediYoga er udviklet i Sverige, hvor det anvendes i sundhedsvæsenet som et behandlingstilbud. Det bruges til forskellige patientgrupper, tilpasset den enkeltes symptomer. Det anvendes i terapeutisk øjemed, og forløb opfølges. Derfor har alle MediYoga-instruktører og -terapeuter medicinske kompetencer, og kombinationen af den vestlige moderne lægevidenskab og østens urgamle visdom og holistiske redskaber, gør MediYoga unik.

Har du ikke prøvet yoga før, så er det absolut ingen hindring. Her kan alle være med. Du skal bare møde op i noget tøj, du kan bevæge dig i og medtage dit gode humør. Alt andet har vi i studioet.

Sessionen varer 75 minutter

HUSK at vi har adgang via elevator!

Yin Yoga:

– En del af vores lørdagshold:

Yin Yoga er noget af det mest kærlige og nænsomme, du kan gøre for dig selv. Øvelserne virker afstressende følelsesmæssigt og fysisk forløsende. Dit sind, dit hjerte og din krop slapper af, smelter sammen til en helhed og alt i dig falder til ro.

Yin yoga handler om at spænde af og give efter. I Yin Yoga masserer vi vores bindevæv, stimulerer vores parasympatiske nervesystem, reducere muskulære, samt følelsesmæssige og mentale spændinger gennem mindfulness.

Vores bindevæv er et stærkt og elastisk materiale, som ligger overalt inde i vores krop, rundt om alle muskler, organer og alt vores væv. Bindevævet ligger i lange baner og er forbundet ud i hele kroppen, og er det, som sørger for, at du kan bevæge dig smidigt og frit. Når bindevævet har det godt, minder det lidt om et dugvådt, fintvævet edderkoppespin. Vi kan bevæge vores krop frit og uden spændinger. Når bindevævet til gengæld har det skidt, og vi føler spændinger eller smerter i kroppen, ligner det mere sammenklistret candyfloss. 

For at opnå de største fordele ved Yin Yoga er det vigtigt at holde stillingerne i 3-5 minutter, da det tager 3 minutters stilhed før vores bindevæv slipper, og der skabes plads. De fleste stillinger holder sig selv, og du vil kunne lade tyngdekraften gøre arbejdet. Hvor der er behov, bruger vi tæpper, yogapøller og blokke, så stillingerne bliver så behagelige og afslappende som muligt. Det betyder, at du kan overgive dig til det, der sker i kroppen og stille og roligt lade kroppen og åndedrættet lede dig dybere ind stillingen. I Yin Yoga arbejdes mest siddende og liggende. Alle kan deltage, og Yin Yoga kan være særligt godt, hvis du bøvler med mentale eller fysiske spændinger.

Sessionen varer 75 minutter.

Stille Morgen Yoga

Fleksibilitet til kroppen og stilhed til sindet

“Stille Morgen Yoga” giver dig en stille og fredfyldt start på dagen. Vi arbejder ud fra Yin Yoga principperne og lidt fra Restorativ Yoga og du kan læse mere om begge yogaformer lige herover og længere nede.

Vi har fokus på den dybe og rolige vejrtrækning, de blide stillinger, de gode udstrækninger af hele kroppen og med god tid til fordybelse og afspænding. Hvor der er behov, bruger vi tæpper, yogapøller og blokke, så stillingerne bliver så behagelige og afslappende som muligt. ALLE kan deltage på dette hold.

Skal du på arbejde lige efter? Ikke noget problem da du ikke bliver svedig af denne yogaform og du behøver ikke at gå i bad efter sessionen. En hurtig omklædning og du er klar til at tage på arbejde smidig og blød og med ro i krop og sjæl.

Sessionen varer 75 minutter.

Hatha Yoga

– En del af vores lørdagshold:

Hatha Yoga kan betegnes som den klassiske yoga og handler om at skabe balance mellem kroppens og sindets dualiteter. I Hatha Yoga holdes hver asana (yogastilling) i 5-8 åndinger. Dette giver tid til at finde den rette alignment i stillingen, mærke den og mærke kroppen, sindet og vejrtrækningen.

Og vi bruger den tid, der skal til for at du kommer trygt og godt ind i stillingen. Vi arbejder med både smidighed, balance og styrke i et niveau hvor du kan være med uanset om du har nogle fysiske udfordringer, er stiv som et bræt eller om du er i begrænset fysisk form. De mere erfarne vil kunne arbejde i stillingerne ud fra de forudsætninger de har og vi lover at de også får udfordret deres fysik, balance og udholdenhed.

Sessionen starter med at forberede sindet og kroppen på at dyrke yoga, vi retter vores fokus på åndedrættet, bliver groundet inden vi går videre til opvarmningen. Herefter følger en nøje udvalgt sekvens af asanas (øvelser). Ofte kan der være et særligt tema eller et fokusområde men vi kommer altid hele kroppen rundt. Til sidst afslutter vi sessionen med pranayama (åndedrætsøvelser) og en skøn afspænding, mindfulness øvelser eller body scan.

Sessionen varer 75 minutter.

Restorativ yoga

– En del af vores lørdagshold:

Skab indre ro og velvære i din krop. Find dig til rette i stilheden. Restorativ yoga skaber balance og ro i dit nervesystem. Et nervesystem i ubalance kan påvirke humøret, immunforsvaret, fordøjelsen, bindevævet og skabe muskelspændinger.

Restorativ yoga giver kroppen mulighed for at hvile og derved helbrede sig selv. Ved at skabe balance i nervesystemet hjælpe denne yogaform til at krop og sind indgår i et samarbejde. Derved reduceres bl.a. stress, depression, angst, søvnløshed, muskelspændinger og forhøjet blodtryk. Yogaen styrker også immunforsvaret, bindevævet og lymfevæskerne.

I stillingerne strækker kroppen sig blidt, mens den er støttet op af store puder, tæpper og klodser. Øvelserne er langsomme og varer længere. Det er en yogaform uden stående, aktive stillinger, men derimod med masser af siddende og liggende stillinger, som holdes i 5-10 min. ad gangen. Her gælder det om væren – frem for præstation. Og betydningen af at mærke efter og tage hensyn til sin egen krop. Du vil måske føle og opleve hvordan stillingerne hjælper dig til at berolige sindet, skabe balance i nervesystemet, samt opleve at du kommer i en tilstand af dyb afslappethed. Første gang du er landet i en perfekt tilpasset restorativ yogastilling, kan du ikke undgå at forbløffes over graden af ”sweet surrender”. Det kan føles som at få indfriet en dyb længsel.

Du skal kunne mærke den gavnlige virkning af yoga-sessionen på et fysisk og mentalt niveau, nemlig at du finder mere ro i dit sind og kommer bedre i kontakt med og ind i din krop. Måske mærker du også at stillingerne reducerer angst og stress, beroliger og plejer din følelsesmæssige krop, heler depression, stimulerer til bedre søvn og styrker dit immunforsvar. Sessionen afsluttes med en dejlig Savasana (afspænding med meditation).

Sessionen varer 75 minutter.

Indre Ro – Meditation/Pranayama

– En del af vores lørdagshold

Oplev dyb indre ro i din krop og i dit sind med meditation og pranayama.

Meditation er en rejse fra aktivitet til stilhed. Det er en teknik, der hjælper os med at gå ud over den støjende indre dialog i sindet til mere støjsvage niveauer af bevidsthed, indtil vi oplever den rene stilhed indeni. 

Meditation giver både øjeblikkelige og langsigtede fordele for vores overordnede velbefindende. En af de øjeblikkelige fordele er, at vores parasympatiske nervesystem aktiveres. Det parasympatiske system er ansvarlig for kroppens “hvile og fordøjelses”-funktioner.

De langsigtede helbredende fordele er: normalt blodtryk, reduceret kolesterolniveau, reduceret produktion af ”stresshormoner”, mere effektivt iltforbrug i kroppen, forbedret immunsystem, nedsat angst, depression og søvnløshed.

Du vil opleve at blive guidet i både kropsscanninger, åndedrætsmeditationer, primorial sound meditation (meditation i stilhed), chakramediationer og visualiseringsrejser. Alt imens dine sanser forkæles med dufte fra essentielle olier.

Pranayama – er bevidste vejrtrækningsøvelser der ligesom meditation, hjælper med at aktivere vores parasympatiske nervesystem. Pranayama hjælper også med at styrke vores fordøjelseskraft, og på den måde give os mulighed for at optage næringen og værdien fra vores mad og oplevelser samtidig med, at den fjerner det, der ikke tjener os.

Vi vil starte hver time med guidet pranayama, inden vi stille og roligt glider ind i meditation og til sidst slutter af med en dyb afspænding.

Undervisningen vil foregå liggende eller siddende på en pude på gulvet. Det vigtigste er, at det er behageligt for dig, og at du kan slappe helt af.

Holdet er for alle. Både dig der er helt ny – dig der har prøvet at meditere før, og dig der mediterer dagligt.

Kom i behageligt tøj og medbring gerne et par varme sokker.

Sessionen varer 60 minutter

Klangbad

Klangbad har intet med vand at gøre ☺.

Klangbad er et bad af klange, toner og beroligende lydfrekvenser. Disse frekvenser nedsætter hjernebølgernes aktivitet, så du bevidsthedsmæssigt når dybe planer i dit sind. Når sindet og hjernebølgerne oplever Klangbadets afspændende vibrationer, vil tankemylder og kroppens uro stille og roligt forsvinde og fordufte. Man kan sige at lydbølgernes klange renser sindet – derved detoxes sindet, tankerne og følelserne.

Giv dig selv tid til stilhed og hengiv dig fuldt ud til klangenes forløsende samklange. Du vil under eller efter Klangbadet opleve en følelse af glæde og taknemmelighed. Denne følelse bunder i, at lykkehormonet dopamin udskilles. Det gør det, når du i fællesskabets ånd oplever, at komme i resonans med klangskålenes lydbølger – og når du føler dig som en del af en helhed, i denne gruppe af andre klang entusiaster, der deler klangoplevelsen med dig.

Klangbad er for dig, der savner:

 • ro og nærvær
 • tankestilhed
 • en god og sammenhængende søvn
 • at kunne samle din energi
 • at finde hjem i dig selv
 • wellness og velvære
 • afspænding • en naturlig måde at koble af på
 • smertelindring
 • fællesskab med andre ligesindede

Du kommer som du er – i behageligt og varmt tøj – ligger dig godt tilrette under et tæppe – tager imod og slapper af

Hver Klangbad varer ca. 60 minutter og afholdes som regel den første tirsdag i hver måned.